KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens Hjørne – rødgrød med fløde

Kokkens hjørne – Rødgrød med fløde

Smagen af mormor, minder og dansk sommer!

Personligt holder jeg meget af den danske klassiske sommerdessert. Den repræsenterer så mange fine smage samt bær fra sommerens høst. Kombineret med et ægte dansk mælkeprodukt; fløde.

Rødgrød med fløde

Du skal bruge 200 gram af hver bærtype:

Friske jordbær i kvarte

Frisk hindbær

Friske brombær

Friske eller frosne solbær

Friske ribs

Kom solbær og ribs i en gryde. Koges i ca 5 minutter med 350 gram sukker. Kom jordbær, hindbær og brombær i den kogende masse. Koges videre ved svag varme. Når ”grøden” simrer i kanten af gryden slukkes for blusset. Grøden afkøles.

Portioner grøden i smukke skåle. Pynt med friske bær. Eller bagt hvid chokolade.

A part serveres en kande med sødmælk eller fløde. Vil du fordoble din charme så server Arla Unika som er en 50% økologisk fremstillet fløde fra Debelgaard. Tappet på Christiansfeld Mejeri. Fløden inspireret af den engelske double cream. Resultatet er en fløde med noter af vanilje og honningmelon, der med sine 50% fedt giver en mere intens smag og en fyldigere konsistens. Den fuldfede fløde er allerbedst, som den er og ellers kun ganske let pisket.

Jeg anbefaler et koldt glas af husets dessertvin fra Klein Constantia.

Læs mere om Næsseslottets vin her https://naesseslottet.dk/blog/klein-constantia-naesseslottets-vin/ 

Du kan også nyde et glas koldt Sauterne.

Velbekomme og rigtig god sommer fra Næsseslottets kok

Michael 🙂

Vidste du at….Efter Anden Verdenskrig når amerikanske soldater fandt deres vej til København startede danske piger en lille verbal sammensværgelse. Når amerikanerne spurgte ”hvordan siger man “jeg elsker dig” på dansk” svarede de ”rød-grød med fløde”. Det kan nemlig være ret fornøjeligt at høre udlændinge forsøge at sige rødgrød med fløde!