KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens Hjørne – Halloween på slottet

Næsseslottet kan ikke prale med at være et af Danmarks mest hjemsøgte slotte med skumle mørke kældrerum, spindelvæv i krogene og skeletter i skabene.

Men vi har Den Grå Dame, som har spøgt på slottet nogle hundrede år. Den Grå Dame kan høres på en stille dag, når hun går over gulvet på 1. sal. Så knirker de gamle gulvbrædder fra 1782, selvom “der ikke er nogen”. Den Grå Dame markerer sig af og til overfor slotsfruen. Hvis der foregår ting Den Grå Dame ikke er helt enig i, kan hun godt finde på at låse en dør eller to, så slotsfruen ganske kort ikke kan komme ind eller ud. Når slotsfruen har rusket lidt i døren, kan man næsten høre hende grine veltilfreds, og så låser hun op med et klik.

På Næsseslottet kan man mærke Halloween nærme sig, når (u)hyggen breder sig, græskarlanternen tændes, kokken laver græskarsuppe (se opskrift her) og græskarmuffins med spindelvæv. De saftige og svampede muffins er så lækre, at vi bliver nødt til at dele dem med jer.

Tip til trick or treat; Pak de små muffins i cellofanposer og giv dem til børnene, når de kommer forbi og rasler.

Tip til kage; “grundopskriften” kan bruges og ganges op og laves til en lækker vanedannende skærekage!

Slottets Græskarmuffins

Opskriften giver 10 små muffins

Du skal bruge:

2 æg

180 gram smør

80 gram mel

1 tsk bagepulver

80 gram revet græskar (skrællet)

Fremgangsmåde:

Pisk æg, smeltet smør og sukker sammen. Tilsæt revet græskar og sigt derefter mel i blandingen. Rør det sammen til en ensformig masse. Fordel blandingen i muffinforme og bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Afkøles herefter.

Smørcreme:

40 gram blødt smør

100 gram flormelis

Ingredienserne piskes luftigt.

Hvidt spindelvæv på mørk chokolade:

100 gram mørk chokolade

20 gram hvid chokolade.

Sprøjteposer

70 gram mørk chokolade smeltes. De resterende 30 gram hakkes fint og tilsættes den smeltede chokolade. Den mørke chokolade fordeles med sprøjteposen i 10 cirkler på bagepapir (tegn evt 10 cirkler på bagepapiret med blyant og fordel den mørke chokolade i hver cirkel) Lad chokoladen størkne og afkøle.

Den hvide chokolade smeltes og sprøjtes på den mørke som et fint hvidt spindelvæv

Tip: pak de små muffins i cellofanposer. Så holder muffinsene sig saftige. Og samtidig er hygiejnen i top!