KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne

Efteråret er suppetid!

Kokken på Næsseslottet laver de skønneste supper af sæsonens råvarer. Kom med ned i Spisekammeret…

Duften af efterårsmad har ført mig ned i kokkens hjørne; Spisekammeret på Næsseslottet. Michael er ved at lægge sidste hånd på en lækker cremet jordskokkesuppe. 

“Skal der mere citron i?” spørger Michael.
“Jeg svarer kun, hvis jeg får lov til at dele opskriften med vores læsere” siger jeg kækt.

Mens jeg smager videre grifler kokken sin opskrift ned.

Er der noget bedre end at få lov til at være kokkens betroede mundskænk og “tilsmager”?

Spisekammerets jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe
til 4 personer

  • 500 gram skrællede jordskokker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 12 gram salt
  • Saft af ½ citron (synes jeg… :-))

Fremgangsmåde

Skræl jordskokkerne. Kog dem møre i vand med lidt salt. De skal kun lige dækkes med vand. Vandet kasseres, og jordskokkerne blendes til den ønskede konsistens. Kom massen op i en gryde og tilsæt fløde og mælk samt salt. Smag suppen til med citronsaft. 

Tilbehør – groft hjemmebagt brød og Næsseslottets afkølede Klein Constantia Sauvignon Blanc 2017

Mine hemmelige tips:

Skal suppen være ekstra lækker kan du toppe suppen med jordskokkechips.

Skræl den ønskede mængde jordskokker (lav hellere rigeligt…) og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern kan du bruge din kartoffelskræller.

Gør en gryde klar med olie – når olien er rygende varm (ca 140-150 grader) friterer du chipsene lidt af gangen. Drys dem med havsalt. Friter aldrig jordskokkechips i olie som er varmere end 150 grader; så risikere du at de bliver bitre. 

Du kan lave dobbelt portion af suppen og fryse noget til senere.

Hvis du ikke har mod på at lave suppen selv, så book et møde på Næsseslottet – så laver jeg gerne både dén og andre lækkerier til dig!

Næsseslottet ønsker velbekomme.