KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – torskerognscreme

Kokkens hjørne – torskerognscreme

Frisk torskerogn fås kun i en forholdsvis kort sæson, som typisk er fra januar til april. Torskens rogn er sund og fedtfattig og indeholder masser af de vigtige B- og D-vitaminer. Smagen af frisk torskerogn er en delikatesse, så prøv “et par bukser”, mens de er i sæson.

Næsseslottets kok finder ofte inspiration og frisk fisk i Torvehallerne. Han anbefaler at købe torskerognen færdig. Men du kan også ryge eller koge din torskerogn selv. Hvis du ikke ønsker den røgede smag anvender du kun ”almindelig” torskerogn.

Cremen kan bruges som appetizer, forret eller som tilbehør til en stor lækker salat.

Torskerognscreme til 4 personer

Du skal bruge:

-200 gram koldrøget torskerogn

-200 gram almindelig kogt torskerogn

-4 spsk creme fraiche 18%

-4 spsk mayo

-Salt og peber

-Dild, hakket

-Purløg, hakket

-Skal fra en øko citron

Sådan gør du:

  1. Du starter med at lave din torskerognscreme ved at pille hinderne af begge typer rogn og smide dem væk. Læg rognen i en stor røreskål.
  2. Find el-piskeren frem
  3. Rør nu rogn, mayonnaise, creme fraiche, citron, krydderurter samt salt og peber sammen. Brug ikke for høje omdrejninger på el-piskeren. Når cremen har den ønskede konsistens er den færdig.
  4. Servér torskerognscremen med en stor salat eller på smørristet rugbrød med en skive citron

Velbekomme fra Næsseslottets kok

Michael