KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – solbærdrøm

Kokkens Solbærdrøm

 

Vores kok, Michael, har eksperimenteret i ishuset og skabt den ene lækre is efter den anden. Vi tilføjer en ny cremet og silkeblød is til vores sortiment, som kombinerer det søde og syrlige fra solbær med et strejf af intens mørk chokolade.

Nu har du muligheden for at blive din egen ismager. Parfait er en simpel flødeis, der laves ved at piske æg og sukker sammen og folde flødeskummet ind, og det bedste er, at du kan lave denne is uden brug af en ismaskine! Denne version får en skøn smag og en smuk farve fra solbærpuréen, akkompagneret af mørk chokolade, hvilket resulterer i en intens smag af sommerdrømme!

 

Solbærpuré

  • 225 gram solbær (evt frosne)
  • 100 gram sukker
  • Blend solbær og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til din vaniljeparfait. Læg den tomme vaniljestang ned i gryden til solbærrene. Bring det i kog og lade det koge 5-7 minutter. Pres grydens indhold gennem en fintmasket si, så den bliver til en glat puré. Lad det køle af.

 

 

Vaniljeparfait med solbærpuré

 

  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 200 gram smeltet mørk chokolade
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til det er hvidt og cremet. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet forsigtigt i æggesnapsen.
  • Tilsæt solbærpuré (eller Ribenasaft)
  • Tilsæt smeltet mørk chokolade
  • Vend det hele sammen
  • Hæld cremen i en stor beholder eller i 6 små og frys den til is.
  • Tag din parfait ud af fryseren 5 min før servering. Så er din parfait perfekt i konsistensen når gæsterne skal nyde den. 

Tips

 

  • Pynt med et chokoladesejl
  • Hæld varm chokoladesauce over som ”pynt”
  • De lækre is kan holde sig 2-3 måneder i fryseren.
  • Frys isen i forme hvor de kan stikkes på en træpind a la solbærstang
  • Brug miljøvenlige silikoneforme som kan genbruges igen og igen
  • Giv isene et kreativt look ved at vælge silikoneformer med former (runde, hjerter, stjerner, trekanter etc)
  • Du kan hælde isen i rugbrødsforme og skære den frosne is ud i skiver. Også en spændende serveringsform.