KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – snack til en særlig lejlighed

Snack til en særlig lejlighed

 

 

 

Jordskokker er i sæson og smager fortryllende. Kokken har kreeret en snack hvor hele råvaren tages i brug. Det er lige i tidens ånd at undgå madspild.

 

Til 4 personer har jeg beregnet 8 store jordskokker.

 

Vask og skrub dem meget grundigt for jord, sand og snavs. Skallen skal spises.

Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er møre. Prik i dem som hvis du skulle bedømme om en kartoffel er kogt.

Køl dem af. Halver og skrab massen ud. Gem massen i en skål. De skal skrabes helt rene så det kun er skallen som er tilbage.

 

Nu skal skallerne friteres i olie ved 150-165 grader. Oliven må ikke blive for varm. Jordskokker indeholder sukkerstof som bliver bittert, hvis de steges ved for høj varme.

Friter til de er gyldne. Ca 3-5 minutter.

Skallerne tages op og lægges med den udhulede side nedad på fedtsugende køkkenrulle så evt overskydende olie kan løbe fra. De knasende skaller smager af rodfrugtechips og skal nu bruges som små ”både” til fyld. Fyldet kan man helt selv vælge. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 

Jeg har lavet 3 forskellige som først fyldes med kold jordskokke creme.

 

Jordskokkecreme:

Massen som er udtaget fra jordskokken blendes med lidt citron og lidt fløde. Det er små mængder man arbejder med så det er svært at sætte tal på. Se og mærk konsistensen. Smag til med salt og peber.

 

Nu toppes de med følgende: (se foto)

Røget laks i tern

Tun tartar

Rå hakket kammusling

Pynt med fx koriander, dils, karse eller purløg.

 

Ristet serranoskine og aioli smager også forrygende i skallerne ovenpå jordskokkecremen.

 

Velbekomme

 

Michael // Spisekammeret