KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – hvide asparges

I Spisekammeret på Næsseslottet følger kokken årstidens råvaresæson. De hvide asparges er junis dronning, en konsistens så skøn og en smag så raffineret at der er tale om den pureste luksus.

Asparges er så lækre fra naturens hånd, at der ikke er mere at gøre. Det er en af de få køkkenurter, der ikke har været gennem menneskehænder for at opnå sin fuldendte smag. Asparges er simpelthen en vild plante fra Sydeuropa, man har taget ind, præcis som den er.

Aflæg Irma et afskedsbesøg – her finder du flotte hvide asparges i høj kvalitet. Dem som kender mig ved også at de kan finde mig i Torvehallerne hvor jeg elsker at gå rundt og tale med de handlende og håndplukke de mest udsøgte råvarer. I Torvehallerne kan du naturligvis også finde udsøgte asparges som nærmest lige er taget op af jorden.

Jeg har kreeret en lille nem appetizer eller forret eller sideret med hvide asparges. Jeg håber du får lyst til at lave den selv. Eller endnu bedre besøge mig i Spisekammeret på Næsseslottet.

Hvide asparges med vesterhavsost og ørredrogn

Du skal bruge: (4 personer)

-1 kg hvide asparges eller 3-4 stk pr person

-Et godt stykke vesterhavsost du kan rive af

-2 glas ørredrogn eller ca 200 gram

-En lille håndfuld purløgsblomster eller ramsløgsblomster

Sådan gør du:

-Skræl dine asparges (skær enderne af)

-Blancher dem i godt saltet vand – det skal smage af havvand

-Afhængig af størrelsen skal de have ca 3-5 minutter. Vi går efter det knasende al dente resultat

-Tag dine asparges op af vandet og dup dem tørre i et viskestykke

-Anret på dine smukke tallerkner

-Riv vesterhavsost eller parmesan over mens de er lune så osten smelter

-Pynt med rigelig ørredrogn

-Pynt af med blomster fra krydderurter der er i fuldt flor – fx ramsløg eller purløg.

Jeg anbefaler et køligt glas hvidvin af slottets egen vin ”Klein Constantia”.

Velbekomme