KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – grillet blæksprutte

Grillet blæksprutte med bagt tomatsovs, nybælgede ærter, fintrevet saltmandler og friske krydderurter

Vores kok Michael har kreeret en fantastisk ret af 8-armet blæksprutte.

Dine gæster bliver uden tvivl imponerede, når du serverer denne opskrift på grillet blæksprutte med bagt tomatsauce, nybælgede ærter og bronzefennikel. Færdig på mindre end 5 minutter på grillen efter 1 time i gryden. Den perfekt forret eller appetizer!

Retten er både smuk, næringsrig og bæredygtig. 3 ingredienser som Michael altid sørger for findes i ”Spisekammeret” på Næsseslottet.

Blæksprutte er ikke det, vi danskere står forrest i køen for at få med hjem på køkkenbordet. Desværre! Blæksprutte er nemlig en afsindigt lækker spise som tilmed er nem at tilberede.

Gå til din lokale fiskemand eller find din sprutte i Torvehallerne eller i Fullhouse. Tip! Køb den renset.

 

Først skal den koges….

En hel 8-armet blæksprutte på ca 2-3 kg koges i letsaltet vand. Tilsæt citronsaft, dild og laurbærblade.

Husk blæksprutten skrumper ca 50%

Kog den ca 1 time. Brug ”kartoffeltricket” – stik en kniv i blækspruttearmen. Hvis kniven slipper og den føles mør er den færdig.

Afkøles.

”Kroppen” skæres fra så du har 8 arme.

Så skal den grilles….

Pensl blækspruttearmene med olie.

Kom salt og peber på.

Smid blæksprutterne på den brandvarme grill. Du kan naturligvis også komme dem på en grillpande. I så fald tænder du komfuret på fuldt blus. Hvis du steger armene på panden, så steg højest 1-2 arme af gangen så kødet ikke begynder at koge (saften fra for mange arme)

Grill blæksprutterne i ca 1-2 minutter på hver side. Har du ladet skindet sidde på blækspruttearmene, vil skindet blive lækkert branket på grillen.

Blæksprutten anrettes på lun tomatsovs og pyntes med friskbælgede ærter, revet saltmandel og krydderurter

Til sovsen skal du bruge:

2 dåser flåede tomater

1 spsk sukker

1 tsk sort peber

1 tsk salt

2 spsk mørk balsamico eddike

Et par stilke timian

Bages i ovnen i ca 1 time ved 180 gr. Stavblendes herefter til en lækker sovs.

Pynt – ca 5-10 saltmandler som rives fint, nybælgede ærter og krydderurter

Så skal der anrettes

En smuk dyb tallerken anrettes med lun tomatsauce. Læg en blækspruttearm på. Drys med nybælgede ærter. Brug et fint rivejern eller din ”microplane” til at rive saltmandler hen over retten. Det giver et dekorativt drys og samtidig et strejf af knas og salt. Pynt med bronzefennikel eller dild eller spiselige blomster.

Tip! I øjeblikket kan du sanke skovsyre og blomster fra purløg, oregano, dild og merian.

Velbekomme

De bedste hilsener fra Næsseslottets kok

Michael