KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens dessert med mango

Kokkens udsøgte mango dessert

Mangoen er en velsignelse hen på vinteren, når de hjemlige frugter er ude af sæson. Det gule frugtkød og den eksotiske duft bringer troperne lidt tættere på i de mørke måneder. Vores kok Michael har kreeret en dessert hvor mangoen har fået hovedrollen. Med sin sødme og cremede smag er mango er den perfekte flirt efter en frokost eller middag lavet med vinterens råvarer.

 

Mangopuré

Du skal bruge:

100 ml færdigkøbt mangopure (eller mangojuice deluxe fra Rubicon)

40 gram sukker

Koges og afkøles.

 

Syltet mango

1 moden mango skæres i tern ca 1×1 cm

300 gram sukker

30 gram vand

Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

Sukker og vaniljekorn koges op og hældes over mangoternene. Lad det trække i køleskab i 24 timer.

 

Mangoparfait

300 ml fløde

100 ml mangopure (færdigkøbt)

50 gram pasteuriseret æggeblomme

50 gram flormelis

Æggeblommer og flormelis piskes hvidt. Fløden piskes let. Æggesnaps, let pisket fløde og mangopure vendes forsigtigt sammen. Hældes i en portionsform og fryses i 24 timer.

Du kan vælge en aluform eller silikoneform a la muffinsform. Eller en rugbrødsform og skære din parfait/is ud i skiver!

 

Pynt og smag

Passionsfrugt – skrab kernerne ud og gem dem til servering

Let ristede mandelflager

 

Anretning

Læg en god klat mangopure i bunden. Herefter syltet mango og kernerne fra passionsfrugten. Tryk din parfait ud af formen og sæt den på pure og syltet mango. Kom lidt mere mangopure ovenpå din parfait. Top med let ristede mandelflager

 

 

Slotskøkkenet “Spisekammeret” på Næsseslottet

Kom og smag Michaels mad 🏰👨🏻‍🍳👑 

Råvarer i sæson

Spisekammeret på Næsseslottet er et årstidsbestemt køkken. Vores kok Michael anvender primært råvarer i sæson. Men som du kan se er Michael heller ikke bleg for at anvende en eksotisk frugt for at pifte tingene lidt op.

Uanset hvilken årstid det er, er der altid lækre og sunde frugter og grøntsager at vælge imellem i Danmark. Det er vigtigt at spise sæsonens råvarer, da de er fyldt med næringsstoffer og smag, og samtidig er mere bæredygtige og miljøvenlige.

 

Råvarer i sæson februar

Grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, skorzonerrod, selleri, østershat. 

Fisk i sæson februar

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, ising, torskerogn, stenbiderrogn, blåmuslinger, østers.