KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne: Velkomstdrink a la Næsseslottet


Intet er så vigtigt som en god velkomst – det skulle måske lige være den afsked, hvor gæsterne allerede har lyst til at komme igen.

Til forårets og sommerens arrangementer serverer vi kokkens fortryllende velkomstdrink. Du kan lave den virgin eller tilsat alkohol. Oplev smagen af sommer i en liflig og harmonisk cocktail, som bobler let på tungen.

Velkomstdrink a la Næsseslottet

Til ca. 10 personer

Du starter med at lave en sukkerlage af:
200 gram vand
200 gram sukker
30 gram ingefær
Sukkerlagen koges op og nedkøles.

Herefter laver du din base:
2 bdt mynte – hakkes
10 lime frugter – presses til saft
2 agurker -skæres i tynde skiver

Den afkølede sukkerlage blandes med mynten, agurkeskiver og saften af de 10 limefrugter. Det hele står og trækker i køleskabet natten over.

På dagen sigtes lagen; du har nu en fremragende “nektar” af ingredienserne, som har stået og trukket natten over. Nu tager du dine smukkeste glas og fylder med knust is, ginger ale og “lagen”. Pynt fx som på billederne; med mynte og et par agurkeslices sat på pind (du laver nogle smukke slices ved at skrælle din agurk og fjerne indmaden og lave lange tynde slices på mandolinjern eller med din kartoffelskræller).

Tilsæt gin, vodka eller lys rom (brug lys alkohol og dosér efter smag og behag)

Velkommen og velbekomme som vi plejer at sige 🙂