KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – Vanilje parfait

Vanilje Parfait

 

Skab sommerstemning med en skøn slotsdessert i dit eget hjem – eller have. Den perfekte parfait med vanilje er nem at lave. Du behøver ingen ismaskine; fløden i parfait piskes til flødeskum og isen bliver derfor naturligt luftig. Den søde æggesnaps og de eksotiske vaniljekorn giver smagen af den danske søde sommer.

Isen kan toppes med bærcoulis, syltet mango, syltede rabarber, ristede nødder, guldstøv, lakridspulver, tivoli-krymmel, lavendelkrokant eller hyldeblomst sirup.

 Opskriften er såre simpel. Gang op hvis du har flere gæster eller ønsker en stor portion. Vores kok Michael laver naturligvis store portioner af af gangen.

 

Tips

  • De lækre is kan holde sig 2-3 måneder i fryseren.
  • Brug miljøvenlige silikoneforme som kan genbruges igen og igen
  • Giv isene et kreativt look ved at vælge silikoneformer med former (runde, hjerter, stjerner, trekanter etc)
  • Du kan hælde isen i rugbrødsforme og skære den frosne is ud i skiver. Også en spændende serveringsform

 

Parfait af vanilje – opskrift til 6 personer

 

  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til det er hvidt og cremet. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet forsigtigt i æggesnapsen.
  • Hæld cremen i en stor beholder eller i 6 små og frys den til is.
  • Tag din parfait ud af fryseren 5 min før servering. Så er din parfait perfekt i konsistensen når gæsterne skal nyde den. 
  • Pynt med din favorit topping