KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – tuntatar

På Næsseslottet har vi flere små signaturretter. Denne opskrift på tuntatar er en af dem. Den cremede og milde friske tun får selskab af syltede rødløg og agurker vendt i mormordressing. Perfekt som forret, en let frokost eller i mindre portioner som appetizer, – og så kan den laves på på ingen tid.

Jeg anbefaler en indkøbstur til Torvehallerne. Besøg fiskemanden og boderne der bugner af lækkerier og forsyn kurven med ”sushi-tun” og friske råvarer.

Hjemme i køkkenet gør du klar til at lave din tuntatar og klargøre følgende:

-Rå tun skåret i smukke fine tern

-Lime – saft og skal

-Agurk skåret i måner (dvs skrællet og udkærnet)

-Syltede rødløg* (dem bør man altid have på lager)

-Mormordressing (opskrift)

-Dild

Tun-terningerne vendes i olievenolie, peber, limesaft og lidt limeskal. Pynt med syltede rødløg og agurkemåner vendt i mormordressing. Pynt af med dild.

Du har nu en superlækker smagfuld og sund forret, en lille frokostanretning eller appetizer.

*Skær løgene i tynde ringe og kom dem i en ren beholder. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde. Hæld blandingen over løgene. Luk beholderen. Opbevar kølig. Efter 3 dage er løgene klar til brug.

Velbekomme

Michael – kok på Næsseslottet