KONTAKT
Gå tilbage

Kokkens hjørne – hokkaido suppe

Kokkens grønne hokkaido suppe

I takt med at skoven skifter ham til en efterårsdragt, skifter råvaresæsonen i Spisekammeret på Næsseslottet.

De små friske retter som køler på en varm sommerdag bliver langsomt erstattet med mad, der luner og mætter godt. Er der noget bedre end en rygende varm og velsmagende suppe, som er ren næring for krop og sjæl, når efteråret blæser over Danmark? Næppe!

Spisekammeret er et sæsonbetonet køkken. Derfor har Michael hentet grønne hokkaido hjem til ”kokkens hjørne”. Græskar er i sæson i september og er i helt i tråd med at Spisekammeret byder på sund, nærende og grøn mad. Suppen kan sagtens laves i en vegansk udgave og kokken giver dig det nemme trick.

Suppe er en genial og budgetvenlig spise. Og en skøn måde at få en masse næringsrige grøntsager. Brug fantasien, tøm grønsagsskuffen, gå efter sæsonens danske råvarer; det er bæredygtig tankegang.

Som kok i Spisekammeret eksperimenterer Michael på ugebasis med sine forskellige typer suppe, som kan variere i det uendelige med friske krydderurter, krydderier, toppings og tilbehør.

Suppen kan serveres som en lille lun forret eller som hovedret med hjemmebagt brød.

Michaels personlige tip!

Tag kæresten eller ungerne med på Stengården https://stengaardenoko.dk/ . Her finder I landets største økologiske gårdbutik. Her kan I helt sikker finde økologiske grønne hokkaido.


OPSKRIFT PÅ HOKKAIDOSUPPE SAMT GODE TIPS

Det skal du bruge:

1 stk grøn hokkaido

3 løg

2 hvidløg

1 liter vand

3 dl fløde (eller kokosmælk hvis du ønsker en vegansk suppe)

Smag til med salt og peber.

Ønsker du at give suppen et asiatisk twist kan du krydre med karry og ingefær og chili

Sådan laver du suppen:

Det er super nemt at gå til: smid alle ingredienserne i en gryde, kog dem op, blend dem, og smag til.

Som prikken over i’et kommer du grøn krydderurteolie på suppen og topper med ristede græskarkerner. Olien kan du køre i cirkler så det lægger sig som et flot mønster.

Sådan laver du krydderurteolie:

1 bundt persille

1 fed hvidløg

Lidt flagesalt

3-4 dl solsikkeolie eller olivenolie

Kør alle ingredienserne i en blender. Bum! Og hæld på flaske. Husk, at olien skal være tynd og fin. Det er ikke en pesto, men en smagfuld pynteolie.

Sådan rister du græskarkerner og får ”suppeknas”

Rist dine græskarkerner i kokosolie til de er sprøde. Drys evt lidt salt over